Aluminiumbåtar från Linder

Ett svenskt båtmärke från Småland som tillverkar båtar och kanoter. Hos oss på Mälarbåtar finner du Linder, som tillverkar båtar och kanoter i ett material som är i ett ständigt kretslopp, aluminium.

Önskar du personlig hjälp?

Tveka inte att kontakta oss!

Några av våra Linder-båtar

Linder-båtar ger en enastående upplevelse

För att förstå varför Linder-båtar är det bästa valet för ditt nästa vattenäventyr, låt oss utforska några av de egenskaper som gör dessa båtar så speciella…

Svenska, kvalitativa båtar och kanoter

För det första är Linder aluminiumbåtar mer än bara båtar – de representerar över 50 års småländskt båthantverk och en rik familjetradition. Företaget har tillverkat över 3 000 aluminiumbåtar och kanoter, med erfarenhet som sträcker sig till båtar upp till 5,5 meter i längd.

För det andra är det anmärkningsvärt att hela 50% av Linder-båtarnas produktion exporteras till destinationer i Norden, Europa och så långt bort som Thailand. Denna internationella närvaro vittnar om Linder aluminiumbåtars rykte för kvalitet och pålitlighet.

Dessutom är en av de mest framstående egenskaperna hos Linder-båtar materialet de är tillverkade av – aluminium. Kombinationen av låg vikt och hög hållfasthet gör aluminium till det perfekta valet för båtar som är enkla att manövrera och tillräckligt robusta för att klara av utmanande vattenförhållanden. Aluminium är dessutom underhållsfritt och miljövänligt, vilket säkerställer långvarig glädje för både nuvarande och framtida generationer av båtägare.

Slutligen har Linder aluminiumbåtar en fascinerande historia som sträcker sig över 50 år tillbaka. Företaget grundades i ett gammalt hönshus där Lars-Göran Linder började bygga plastbåtar. År 1981 tog företaget ett stort steg framåt med lanseringen av Inkas® kanoten i aluminium. Aluminium har enligt Linder själv stora fördelar, eftersom det är ”lätt, starkt och underhållsfritt.” Idag har de lagt till en ny dimension – aluminiumets hållbarhet. Aluminium kan återanvändas om och om igen, vilket gör det till ett ansvarsfullt materialval för båtar.

Idag erbjuder Linder aluminiumbåtar en omfattande portfölj av båtar som har utvecklats över tid. Genom att växa, förfina sin produktion och erövra nya marknader har de etablerat sig som en pålitlig aktör inom båtindustrin. Även om åren har gett deras båtar en charmig patina, förblir de lika funktionella, tåliga och underhållsfria som alltid. Att välja en Linder-båt är att investera i långvarig glädje på vattnet.

Ditt Nästa Stora Äventyr

Om du längtar efter spännande äventyr på vattnet, är du varmt välkommen till Linder-båtarnas värld. Hos Mälarbåtar i Strängnäs och Stockholm öppnar vi dörrarna till en oförglömlig vattenupplevelse som kommer att bli ett minne för livet.

Linder-båtar är mer än bara båtar

De är en levande del av den stolta svenska båthistorien som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Denna tradition av hantverk och en djup kärlek till båtlivet genomsyrar varje aspekt av dessa farkoster. Från den första skissen till den sista noggranna poleringen är varje detalj genomtänkt, och varje kurva formgiven med en passion för att förfina båtupplevelsen.

En av de mest imponerande egenskaperna hos dessa båtar är deras kombination av lätthet och styrka. Byggda med moderna material och toppmoderna tekniska lösningar är dessa farkoster både tåliga och lätthanterliga. Detta ger dig möjlighet att känna dig trygg och njuta av smidig navigering över vattnet. Dessutom kan du förvänta dig imponerande bränsleeffektivitet som gör ditt äventyr ännu mer ekonomiskt fördelaktigt.

Dessa båtar är också kända för sin mångsidighet. Oavsett om du är en passionerad fiskare, en entusiast inom vattensporter, eller helt enkelt vill ha en avkopplande dag på vattnet, finns det en båt som är skräddarsydd för din livsstil och dina unika önskemål. Med dessa farkoster är äventyret alltid inom räckhåll.

Mälarbåtar är din pålitliga partner när det gäller att förverkliga ditt nästa vattenäventyr med dessa båtar.

Vår kompetenta personal är här för att vägleda dig genom vårt omfattande utbud och tillsammans hitta den båt som bäst passar dina specifika behov och önskemål. Om du befinner dig i Strängnäs eller Stockholm, varför inte besöka oss personligen och uppleva skönheten i dessa farkoster med egna ögon? Gör dig redo att upptäcka varför dessa båtar är synonyma med kvalitet och äventyr, och ta nästa steg mot ditt livs stora vattenäventyr tillsammans med oss.

Upptäck Linders egna hemsida