Vinterförvara båt hos Mälarbåtar i Strängnäs

Varmt välkommen att vinterförvara båt hos oss. Hos oss får du en trygg vinterförvaring i varmhall.

Önskar du personlig hjälp?

Tveka inte att kontakta oss!
Hos oss får du en trygg vinterförvaring i varmhall med inbrottslarm, brandlarm och kameraövervakning. Eller utomhus inom vårt inhägnade och larmade område.

Att vinterförvara din båt på rätt sätt är avgörande för att säkerställa att den håller sig i gott skick och är redo för nästa båtsäsong. Här är några viktiga steg och tips för att vinterförvara din båt på bästa sätt.

Mer än bara förvaring

Utöver vinterförvaringen så erbjuder vi hämtning, professionell upptagning, tvätt, service, konservering och leverans till våren. Vårt mål är att ditt båtliv ska bli så enkelt och roligt som möjligt.

Vi hanterar båtar med en totalvikt upp till 20 ton.

Varför bör man vinterförvara båt?

Att vinterförvara båten är en viktig del av båtägandet, särskilt i kallare klimat där vinterförhållandena kan vara hårda. Här är några anledningar till varför vinterförvaring av båten är nödvändig:

1. Skydd: Det skyddar båten från väder och vind. Under vintermånaderna så utsätts båten för extrema väderförhållanden som snö, is, regn och starka vinter. Vinterförvaring skyddar båten mot detta och förhindrar därmed skador på båten.

2. Förhindrar frostskador: Om båten lämnas i vattnet under vintern kan frost och is orsaka betydande skador på motorn, rörsystem och andra komponenter. Vatten som fryser kan expandera och spräcka rör och tankar. Genom att vinterförvara båten på land kan du undvika dessa potentiellt kostsamma reparationer.

3. Minskar underhållskostnaderna: Genom att förvara båten på rätt sätt under vintern kan du undvika omfattande skador som kan kräva dyrbara reparationer. Regelbundet underhåll och inspektion under vinterförvaringen kan också identifiera och åtgärda mindre problem innan de utvecklas till större och kostsamma reparationer.

4. Bevara båtens utseende: Vinterförvaring skyddar båtens yttre ytor, såsom lack och gelcoat, från väderpåverkan och solens skadliga UV-strålar. Detta hjälper till att bevara båtens utseende och värde över tid.